Dit is het profiel dat de nieuwe trainer van Antwerp moet hebben

Redactie
| 26 reacties
Dit is het profiel dat de nieuwe trainer van Antwerp moet hebben
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Fred Vanderbiest werd gisteren ontslagen als trainer van Royal Antwerp FC. De resultaten en het spelniveau waren niet genoeg en The Great Old wil nu een nieuwe trainer vier matchen laten roderen voor de tweede ronde wordt aangevat.

Yorik Torreele, rechterhand van Patrick Decuyper, gaf meer uitleg. "Na de thuiszeges tegen Cercle Brugge en Union hoopten we allemaal op de kentering, maar die is er niet gekomen", zei Torreele aan HLN. "Tegen Lierse stond er opnieuw een ploeg op het veld die onvoldoende volwassen was en bovendien bleef het spelpeil ook te vaak ondermaats. De conclusie is dat de mayonaise niet gepakt heeft. En dus moesten we ingrijpen."

Drukbestendig

En daarbij gaf hij ook het profiel van de nieuwe trainer prijs. "De opvolger van Vanderbiest moet enerzijds iemand zijn die bestand is tegen de immense druk die er op Antwerp altijd heerst en anderzijds een sterke persoonlijkheid hebben om deze spelersgroep in het gareel te houden."

Vanderbiest wordt ondermeer verweten dat hij met de vele ego's in zijn groep niet om kon. En dat hij zijn greep op die groep verloren had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties