Genk spiegelt zich aan tegenstander Bilbao: "Wij richten ons ook vooral op de eigen regio"

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Genk spiegelt zich aan tegenstander Bilbao: "Wij richten ons ook vooral op de eigen regio"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen ontvangt Racing Genk het Baskische Athletic Bilbao in de Europa League. De Baskische identiteit primeert bij Bilbao en wordt door iedereen uitgedragen: bestuurders, spelers, fans. Enkel voetballers die een band hebben met de streek, zijn welkom.

Patrick Janssens, CEO van Racing Genk, is onder de indruk van de fierheid bij de Basken, die geen buitenstaanders in de ploeg dulden. "Zij associëren zich met David in zijn strijd tegen Goliath. Op een goeie dag wint David", zegt Janssens in Het Belang van Limburg.

"Ze winnen liever wat minder, maar krijgen er op een ander vlak meer voor in de plaats. Dat kan je naar Genk projecteren. Wij zijn in België de club die zich het meest op de eigen regio richt. Wij kijken eerst naar onze omgeving, pas nadien over de provincie- en landgrenzen heen", aldus Janssens.

Wij kijken eerst naar onze omgeving, pas nadien over de provincie- en landgrenzen heen.

"Bilbao speelt ook net onder de top"

"Sportief vergelijk ik ons ook graag met hen. Zij kennen hun plaats in Spanje. Net onder de top. Hetzelfde geldt voor ons. We moeten ons niet meten met Anderlecht. Regelmatig een prijs pakken en ons tonen in Europa, is de ambitie", besluit Janssens.

Athletic Bilbao staat momenteel knap zesde in de Primera Division. In de Europea League verloren ze op de openingsspeeldag bij Sassuolo (3-0) en klopten ze op de vorige speeldag Rapid Wien met 1-0. Genk verloor in Wenen, maar won thuis van Sassuolo en telt dus net als Bilbao drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties