Voor Barça-City: "De Bruyne mag zich aan de tafel naast Messi zetten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Voor Barça-City: "De Bruyne mag zich aan de tafel naast Messi zetten"

Vanavond staat Pep Guardiola oog in oog met de club waar het voor hem allemaal begon als speler én als trainer. Natuurlijk is hij zich bewust van het gevaar Lionel Messi, maar hij heeft zelf ook een serieuze troef: Kevin De Bruyne.

Guardiola is lyrisch over de Rode Duivel, die hij ook vergelijkt met Messi. En dat wil hij niet voor iedereen doen. Al zet hij hem - natuurlijk - nog een trapje lager. "Messi zit alleen aan een tafel", legde hij met wat beeldspraak uit. "Aan die tafel mag niemand anders zitten. Maar aan de tafel ernaast kan De Bruyne aanschuiven. Hij is één van de grootste spelers die ik ooit trainde."

Serieuze lof toch voor een man die intussen al Barcelona en Bayern München onder zijn hoede had. Bij beide clubs lopen nu ook geen sukkelaars rond. En bij Manchester City trouwens ook niet, maar Pep beseft dat grote namen en veel geld niet genoeg zijn om de Champions League te winnen.

Doel voor de komende seizoenen

"Je wordt pas belangrijk op het Europese toneel als je er ook regelmatig speelt. Dat is dan ook ons doel voor de komende seizoenen", aldus Guardiola. Maar bij City hunkeren ze naar een uitschieter. Een halve finale lijkt toch minstens de betrachting te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties