Benteke kan vanavond zijn gram halen tegen Klopp: "Transfer was het beste voor iedereen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Benteke kan vanavond zijn gram halen tegen Klopp: "Transfer was het beste voor iedereen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt zaterdagavond een speciale wedstrijd voor Christian Benteke. De Belgische spits neemt het met Crystal Palace immers in eigen huis op tegen Liverpool. Het team waarbij hij zijn droomtransfer zag mislukken.

Dat lag grotendeels aan het spelsysteem van Jürgen Klopp, de oefenmeester van The Reds. Benteke paste niet in het systeem en werd na amper één seizoen al getransfereerd naar Crystal Palace. Daar kwam hij sinds het begin van dit seizoen opnieuw boven water.

Lof van Klopp

"Die transfer was het beste voor iedereen", gaf Klopp aan op de persconferentie daags voor de wedstrijd. Benteke lijkt, ondanks de recente één op negen, opnieuw het voetbalplezier terug te vinden en werd herenigd met zijn broer Jonathan, die momenteel wel out is met een knieblessure.

Klopp had ook nog wat mooie woorden over voor de Belgische spits. "Hij is niet alleen goed met het hoofd, hij is héél goed met het hoofd", lachte hij . "Zijn techniek is ook goed. Het blijft een geweldige speler, maar wij konden hem de tijd niet geven om zich te ontwikkelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties