Geschorste Preud'homme gaat niet de wasmand in: "Het is jammer, maar ik vertrouw Philippe"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Porto
| 0 reacties
Geschorste Preud'homme gaat niet de wasmand in: "Het is jammer, maar ik vertrouw Philippe"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme is morgen geschorst voor de wedstrijd op bezoek bij Porto in 'zijn' Portugal. De oefenmeester vindt het uiteraard jammer, maar gaat het trucje van ene José Mourinho niet gebruiken.

Mourinho zou immers bijna tien jaar geleden een schorsing omzeild hebben door met een wasmand de kleedkamer binnen te komen. Preud'homme moest eens hartelijk lachen wanneer die mogelijkheid hem voorgesteld werd.

"Hij was toen coach van de thuisploeg, hé. Misschien had ik de sluipwegen van Jan Breydel kunnen gebruiken, maar hier zal het moeilijk zijn", aldus Preud'homme. Hij legde ook uit hoe hij precies de wedstrijd zal volgen.

Vertrouwen in Clement

"Ik mag nog met de spelersbus mee, maar wanneer ik uitstap, ga ik met de directie de wedstrijd volgen. Pas vijftien minuten na de wedstrijd mag ik bij de spelers in de kleedkamer. Het is uiteraard jammer dat ik uitgerekend in Portugal niet op de bank kan zitten."

Intussen legt hij zijn volste vertrouwen in Philippe Clement. "We werken al meer dan drie jaar samen en hij weet hoe ik denk over de spelers. Morgen overlopen we nog eens alle verschillende scenario's en wat er wanneer precies moet gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties