Amateurvoetbal in gevaar omdat overheid subsidiekraan wil dichtdraaien

Redactie
| 15 reacties
Amateurvoetbal in gevaar omdat overheid subsidiekraan wil dichtdraaien
Foto: © photonews

Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport, wil geen subsidies meer toekennen aan de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV). De vroegere 'katholieke' voetbalbond telt 22.000 leden, maar de toekomst van sympathieke clubs als Bacwalde en Valaarhof is nu erg onzeker.

Vooral in de provincie Antwerpen zijn er veel clubs aangesloten bij de KVV, dat vroeger gekend stond als 'het Katholieke sportverbond'. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters wou dat de amateurbond fusioneerde met andere voetbalbonden, maar de deadline om een fusie te ondertekenen was eind vorige maand. Bijgevolg raakt het bestuur vanaf volgend jaar zijn subsidies kwijt.

"Zonder subsidies zitten we met een put van 300.000 euro en die moet dicht. Er zit niets anders op dan de lidgelden verhogen, maar ik vrees dat de clubs dit niet zullen slikken. En hoe meer clubs afhaken, hoe meer de rest moet bijleggen om te overleven", zegt vrijwilliger Yves Raguet van de KVV in HLN.

Hoe meer clubs afhaken, hoe meer de rest moet bijlegggen om te overleven.

De meeste van de 665 clubs in de KVV vragen nu 50 tot 100 euro lidgeld per jaar. Dat zal allicht omhoog gaan. "We wachten nu op een reactie van de clubs. Als er te veel bezwaar maken, moeten we op zoek naar een andere oplossing. Of Muyters moet ons een uitzondering toestaan", besluit Raguet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties