De metamorfose van Hazard volgens de man zelf: "Wat geluk en..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 7 reacties
De metamorfose van Hazard volgens de man zelf: "Wat geluk en..."

Tussen de Eden Hazard versie 2015-2016 en die van 2016-2017, zit een groot verschil. Hazard zit nu al aan betere statistieken dan het hele voorbije seizoen. Waaraan dat ligt? Dat laten we hem liefst zelf uitleggen.

"Dit jaar heb ik veel goals en assists, vorig jaar bijna niets. Het is iets dat kan gebeuren in een voetbalcarrière", aldus Hazard die op de persconferentie voor de partij tegen Estland aangaf dat er ook wel wat geluk mee gemoeid is.

"Op een bepaald moment trap je gewoon een pas die toevallig tot bij een ploegmaat geraakt en die trapt hem binnen. Andere keren geef je de beste bal van de wereld en maken ze hem niet af", verduidelijkte hij.

Soms trap je de beste pas van de wereld, maar als ze hem niet afmaken, heb je geen assist

Toch ligt ook de aanpassing van het systeem bij Chelsea mee aan de basis. "Het is ook het systeem, ja. We probeerden het al met België en spelen het nu bij Chelsea. Na Everton zei ik het ook al. Ik moet enkel offensief denken."

"Achter mij staat altijd nog de vleugelverdediger die de defensieve taken op zich neemt. Ik voel me goed en ik amuseer me op het veld. Ik denk dat je dat wel kan zien", sloot Eden Hazard af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties