Spijtoptant Decuyper geeft inschattingsfout toe en legt uit waarom Bico buiten moest

Dirk Pieters en Redactie vanuit Antwerpen
| 119 reacties
Spijtoptant Decuyper geeft inschattingsfout toe en legt uit waarom Bico buiten moest
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De komst van John Bico naar de Bosuil veroorzaakte veel commotie. Zijn ontslag enkele weken later evenzeer. Dinsdagmiddag lichtte Patrick Decuyper het vertrek van de beruchte man toe.

"Ik wist dat de komst van John Bico naar Antwerp commotie zou veroorzaken", vertelde de sterke man van de Great Old op het persmoment. "Maar ik dacht dat de rust zou terugkeren met goede resultaten. Uiteindelijk werd het alleen maar erger. Na zondag kon ik niet anders dan naar de supporters te luisteren."

De eenheid tussen de club en zijn supporters verdween

"Na wat er zich zondag afspeelde, moesten we wel ingrijpen. De eenheid tussen de club en zijn supporters verdween, wat slecht is", aldus Decuyper. "De verhalen en controverse rond Bico heb ik onderschat. Dat was een inschattingsfout van mij. De fans zijn de kern en het hart van onze club, en zo'n sterk en duidelijk signaal konden we niet negeren."

"Dat dit voor persoonlijke imagoschade zorgde? Dat besef ik. Maar ik lig niet wakker van mijn imago. Dat ik vertrouwen kwijt ben bij de fans vind ik jammer. Dat was niet mijn bedoeling. Maar dit is een signaal naar hen toe. We willen het vertrouwen opnieuw herstellen."

"Toch betreuren wij wel dat bepaalde partijen de meest absurde theorieën de wereld hebben ingestuurd, om de verdeeldheid op de club nog groter te maken. Acties die schadelijk zijn voor Antwerp. Dat is onverantwoord!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties