'Lelijke eendje' is de attractiefste ploeg in de Jupiler Pro League

Ben Van der Aerschot
| 1 reacties
'Lelijke eendje' is de attractiefste ploeg in de Jupiler Pro League

Voor aanvang van de competitie bestond er heel wat twijfel over wat KAS Eupen in de hoogste afdeling kwam zoeken. Na 14 speeldagen is het duidelijk: doelpunten. In de wedstrijden waarin de Oostkantonners aan de aftrap stonden vielen 56 doelpunten, gemiddeld exact 4 per wedstrijd.

Toegegeven, Van Crombrugge zal niet tevreden zijn over de 33 geïncasseerde goals en zijn statuut als meest gepasseerde doelman, maar Eupen bezit anderzijds na Zulte Waregem, Anderlecht en Kortrijk wel de beste aanval. Eupen won aan de Kehrweg met 4-2 van STVV en 3-2 van AA Gent, speelde 2-2 gelijk tegen zowel Lokeren als Anderlecht en verloor met zware 1-4 cijfers van Moeskroen.

De 19-jarige Onyekuru vond al 6 keer de weg naar doel

Ook op verplaatsing stonden wedstrijden van Eupen garant voor spektakel. Op bezoek werd zowel bij Charleroi als bij Club Brugge met 3-2 verloren. Op de Freethiel werd het dan weer 4-2. Slechts in twee wedstrijden vielen “maar” twee doelpunten te noteren. Tegen KV Mechelen werd met 0-2 verloren en op bezoek bij doelpuntenmachine Kortrijk werd het 1-1.

Zeker wanneer we de vergelijking maken met wedstrijden van de huidige top 6 springen de resultaten van Eupen in het oog. De Neutrale toeschouwer weet dus waarheen!

Het gemiddeld aantal doelpunten dat valt in een wedstrijd waarin de club aan de aftrap staat
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties