Gokaffaire rond Deschacht blijft voor deining zorgen: "Als Deschacht zijn broer hielp, hangt hij ook"

Redactie
| 14 reacties
Gokaffaire rond Deschacht blijft voor deining zorgen: "Als Deschacht zijn broer hielp, hangt hij ook"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht blijft in nauwe schoentjes zitten. Er hangt hem nog steeds een straf boven het hoofd door die hele affaire met gokken vanaf zijn account. Alle spelers die betrapt werden op gokken riskeren een boete en zelfs een celstraf.

Maar de Kansspelcommissie is nog steeds bezig met het onderzoek. "Ik heb vier spelers uitgenodigd voor een gesprek om alvast te horen wat ze te zeggen hadden. Maar het is de Kansspelcommissie die de gokaccount onderzoekt. Als dat afgesloten is, zullen wij dat opvragen en overgaan tot disciplinaire vervolging”, aldus bondsprocureur Marc Rubens in Het Nieuwsblad.

Al laat hij ook weten dat hij vragen heeft bij het gokgedrag vanaf de account. "Het mag duidelijk zijn dat wie gokte niet aan een disciplinaire sanctie zal ontsnappen. Als Deschacht zegt dat zijn broer gokte maar hij hem geholpen heeft, dan hangt hij ook. Maar we mogen geen voorbarige conclusies trekken."

Waarom zou een speler de kip met de gouden eieren slachten?

"Kijk, als iemand miljoenen verdient en voor 20 euro winst op een wedstrijd gokt, dan mag dat niet. Maar het is geen ramp. Als je 20.000 euro kan winnen bij wijze van winstpremie, of zelfs 10.000 euro voor een gelijkspel, waarom zou een speler de kip met de gouden eieren slachten voor een schamele winst bij een gok op zijn eigen wedstrijd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties