Lommel United, van rustige club naar derde coach in vier maanden: "De jonge gasten keken hun ogen al uit"

Lommel United, van rustige club naar derde coach in vier maanden: "De jonge gasten keken hun ogen al uit"
Foto: © Photonews

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

Het is in 1B al wat geweest dit seizoen. Als het bij Antwerp rumoerig was, is dat minstens even erg bij Lommel United, die ook al aan hun derde coach van het seizoen toe zijn. Voor Bart Goossens, soldaat van vele oorlogen, is het ongezien.

Goossens krijgt vanavond zijn derde coach in vier maanden tijd voor de eerste keer voorgeschoteld. "Het is een heel moeilijk seizoen voor ons. Na een paar trainingen is nu ook Walter Meeuws weg. Wat er is gebeurd? Er was onvrede met een bepaalde zaken, maar daar moet je vooral bij het bestuur voor zijn", aldus Goossens.

"De resultaten blijven ook achterwege. We hebben thuis nog geen enkele match kunnen winnen sinds april en dat is niet normaal voor een ploeg als Lommel United. Maar ik blijf ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteiten in huis hebben om niet te degraderen."

Maar de onstabiele situatie tot nu toe weegt op de spelers. "Er zijn een paar jonge gasten die toch al hun ogen uitgekeken hebben. Gelukkig zijn er nog genoeg oudere gasten die hen kunnen helpen. We proberen positief te blijven."

"We hebben veel wedstrijden cadeau gegeven door individuele foutjes. Dat had niks met de tactiek te maken."

En nu komt Tom Van Imschoot dus aan het roer te staan. "Onze T2, Tom Vandervee, zal nu een belangrijke rol gaan spelen. Hij kent de club door en door en zal de nieuwe coach met raad en daad moeten bijstaan. Ik ben wel benieuwd welke nieuwe accenten hij gaat leggen", zegt Goossens.

En nu dus weggeraken van die laatste plaats. De kloof met de vierde bedraagt slechts vijf punten, maar daar is Goossens niet mee bezig. "Iedereen gelooft er nog in. We hebben veel wedstrijden cadeau gegeven door individuele foutjes. Dat had niks met de tactiek te maken. We moeten een goeie organisatie neerzetten, wat belangrijk is in 1B, maar we moeten ook de wil om aanvallend iets te tonen hebben."

En tegen Tubeke dit weekend hebben ze nog iets recht te zetten. "In de heenmatch was ik geblesseerd, maar we verloren toen met 6-3. Dat was voor mij het pijnlijkste moment in vijf jaar Lommel. We moeten ze terugpakken en die eerste thuiszege laten opschrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties