Reactie William Dutoit slaat na alle heisa van de jongste weken terug met een topprestatie: "Mijn situatie is niet belangrijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 2 reacties
William Dutoit slaat na alle heisa van de jongste weken terug met een topprestatie: "Mijn situatie is niet belangrijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

William Dutoit (28) heeft enkele weken na zijn gevoelige uitlatingen richting STVV-bestuur en medemaats van zich laten horen óp het veld. De Truiense goalie was samen met Cristian Cuevas dé held in een bloedstollende penaltyreeks.

"C'est grâce à lui." Yohan Boli bejubelde zijn doelman William Dutoit dinsdagavond enkele minuten na de bekerwinst. De aanvaller die de 2-2 aantekende, had gelijk. Zijn sluitstuk stond pal op tal van Mechelse pogingen en blonk vervolgens uit tijdens de afsluitende strafschoppen.

"Ik houd wel van zo'n penaltysessie", lachte Dutoit. "Ik denk dat ik vier keer op vijf naar de goede kant dook. Twee keer misten ze, één keer zat ik er prima tussen. Je moet er wat feeling voor hebben. De tegenstander proberen destabiliseren, in de fout dwingen. Dat is aardig gelukt."

Ik houd wel van zo'n penaltysessie, je moet er wat feeling voor hebben

William Dutoit

Dutoit werd de jongste twee competitieduels tegen Club Brugge en Sporting Lokeren naar de bank verbannen. Uitspraken gericht aan het bestuur en zijn ploegmaats lagen aan de basis. In de Croky Cup kreeg hij opnieuw zijn kans.

"Een persoonlijke voldoening? Mijn situatie is niet belangrijk", aldus Dutoit. "Het voornaamste is dat we punten pakken met Sint-Truiden. Als de coach me zet, probeer ik alles te geven wat ik in mij heb. Dat lukte vandaag (gisteren, red.) erg goed. Ik aanvaardde de beslissing van de coach om me op de bank te zetten, en zal alles blijven geven voor de club. Hopelijk kunnen we nu een grootse prestatie leveren tegen Moeskroen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties