Reactie Vancamp kreeg zijn kans: "Streng getrokken" en "We mogen ons vragen stellen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 2 reacties
Vancamp kreeg zijn kans: "Streng getrokken" en "We mogen ons vragen stellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jorn Vancamp mocht zijn debuut in de basis van de A-ploeg maken tegen Saint-Etienne en kreeg meteen te maken met de wetten van het volwassenenvoetbal. Maar je kan alvast niet zeggen dat hij niet de longen uit zijn lijf heeft gelopen.

Vancamp mocht na zijn invalbeurt van twee minuten op Westerlo voor de tweede keer proeven van de A-ploeg. En het stond hem wel aan. "Het was wel plezant. We hebben een sterke eerste helft gespeeld en ik heb het gevoel dat ik mijn streng getrokken heb. De 2-0 was correct, maar dan zijn we slecht aan de tweede helft begonnen. We verloren de concentratie. We mogen ons vragen stellen bij die drie tegengoals in elf minuten."

Vancamp kreeg achteraf complimenten van zijn coach voor zijn voorbeeldige mentaliteit. "Het was het mooiste moment uit mijn carrière tot nu toe. Samen met het WK in Chili. Ik wist pas in het hotel dat ik zou starten, maar op training merkte ik al dat ik een kans maakte. Stress? Niet echt."

Weiler loofde zijn mentaliteit na de match.

Maar de 18-jarige aanvaller kreeg ook te maken met de potige verdedigers van de Fransen. "Ik had een beetje hoofdpijn na het duel met Lacroix. Ik wist niet meer van welke planeet ik was toen ik landde. Ik heb bij de U21 zeven keer gescoord dit seizoen, maar zoveel matchen speelde ik nog niet. Frutos gaf me wel veel tips en zei dat ik gewoon mijn ding moest doen."

Vancamp veroorzaakte ook de penalty die niet gescoord werd. "Het was een ambetante fase, want ik dacht dat het met de schouder was. Maar goed, de scheidsrechter besliste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties