Julien Ngoy? Wie? De zoveelste Belg in de Premier League voorgesteld

Julien Ngoy? Wie? De zoveelste Belg in de Premier League voorgesteld
Foto: © SC

Afgelopen zaterdag kreeg Julien Ngoy zijn eerste minuten bij de eerste ploeg van Stoke City. Maar wie is die 19-jarige Belg die ineens in de Premier League speelt? Een paar mensen die hem goed kennen aan het woord.

Julien Ngoy werd zaterdag de 48ste Belg die in de Premier League speelminuten verzamelde. Hij mocht vier minuten opdraven tegen Arsenal. Ngoy werd geboren in Antwerpen in 1997 en sloot zich aan bij de jeugd van Sint-Agatha-Berchem toen hij 9 was. De verantwoordelijke van de jeugd, Seth Nkandu, herinnert zich hem nog goed.

"Een slimme jongen en heel bescheiden", aldus Nkandu in LDH. "Zijn belangrijkste kwaliteit was zijn snelheid. Hij gaat heel vlug, met of zonder bal", zegt hij over de aanvaller. Daarna ging het richting Anderlecht: "Het is een goeie dribbelaar. Hij komt uit de generatie Tielemans, Lukebakio, Leya Iseka. Bij ons speelde hij in de aanval, maar hij kan ook op de flanken uit de voeten", denkt Jean Kindermans, hoofd opleidingen van paars-wit.

Maar toch koos hij op zijn 14de voor Club Brugge om daarna naar Engeland te vertrekken. Hij verdween er een tijdje uit beeld, maar dit seizoen krijgt hij volop zijn kans bij de U23. Hij scoorde ook al drie keer in zeven matchen. Stoke City-manager Mark Hughes vond het dan ook tijd om hem te lanceren bij de grote jongens. En misschien staat hij vanavond tegen Southampton nog eens op het veld...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties