Indruk gemaakt op heel België, maar voetjes op de grond: "Vergelijk ons maar met OH Leuven, maar het is toch nog anders"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Indruk gemaakt op heel België, maar voetjes op de grond: "Vergelijk ons maar met OH Leuven, maar het is toch nog anders"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven legde vorig seizoen tot de allerlaatste speeldag goed voetbal op de mat, maar toch degradeerde de ploeg van Emilio Ferrera met goede voetballers als Yohan Croizet en Leandro Trossard naar tweede klasse. KAS Eupen vertoont af en toe dezelfde symptomen als OHL, maar toch is het anders.

“Je mag ons gerust vergelijken met OH Leuven, maar wij beschikken toch nog over andere types van voetballers in onze kern. Het is dan ook anders dan OHL”, zegt Siebe Blondelle in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Plus: ik zie dat we progressie hebben gemaakt. In het begin van het seizoen was het voor veel jongens nieuw om op het hoogste niveau te spelen, maar ze hebben zich ondertussen goed aangepast.”

Eupen maakte vorige week indruk in de Beker van België. KV Kortrijk werd met het schaamrood op de wangen naar huis gestuurd en Blondelle en co staan in de halve finales. “We beseffen ondertussen wat we hebben verwezenlijkt. En… Alles is mogelijk, hé. Het is niet voor niets een bekertoernooi.”

Wie is de beste? "Onyekuru, Lazare en Ocansey hebben ontzettend veel potentieel, maar..."

Siebe Blondelle

De goudhaantjes van Eupen worden intussen gretig aan de Belgische topclubs en buitenlandse ploegen gelinkt. “Dat die ploegen interesse tonen, spreekt voor zich. Ze blijven er rustig onder. Het is niet dat hun prestaties er onder lijden.”

Onyekuru, Lazare, Ocansey en noem maar op: talent genoeg bij De Panda’s. Maar wie is nu het grootste talent. “Ik ga voorzichtig zijn in mijn uitspraken”, lacht Blondelle. “Ze hebben ontzettend veel potentieel, maar het seizoen is nog lang. Die jongens moeten met de voetjes op de grond blijven en zo constant mogelijk presteren.” Diplomatisch antwoord, Siebe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties