Supersub?! Mertens met een zuivere hattrick in de eerste 22 minuten en prachtig vierde doelpunt

Yannick Lambrecht
| 3 reacties

Napoli moest zondagmiddag aan de bak tegen Torino, nochtans geen gemakkelijke tegenstander. Maar Dries Mertens kon vroeg in de wedstrijd op negen minuten tijd al een 3-0 op het bord zetten. Tien minuten voor het einde maakte hij zelfs nog een vierde werelddoelpunt.

Het begon in minuut 13, toen Mertens een bal van Callejon binnenduwde. Geen slecht begin, denk je dan, maar het beste moest nog komen. In de 18e minuut lokte hij zelf een penalty uit die hij dan ook probleemloos omzette. Tenslotte maakte hij zijn hattrick compleet toen hij opeens de bal kreeg in de zestien. Hij passeerde doelman Joe Hart, de eerste poging werd afgeblokt maar in de herneming werd het dan toch zijn derde.

In de 80e minuut kon hij nog een pracht van een goal over Hart lobben (zie video). Tussendoor kon Torino, door een onzekere Pepe Reina, wel nog driemaal scoren, dus de eindstand werd maar liefst 5-3.

Vorige week deze tijd scoorde hij tegen Cagliari (0-5) ook al een hattrick. De Rode Duivel verkeert in bloedvorm bij de Napolitanen en zit nu al aan veertien doelpunten.

Nog in Italië speelde Dennis Praet een hele wedstrijd voor Sampdoria, maar het verloor 2-1 bij Chievo.