Piepjonge Belg gaat nu al over de tongen in Engeland: "Een potentiële wereldtopper"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties

Thibaud Verlinden nu al hot in Engeland: "Een potentiële wereldtopper"

Piepjonge Belg gaat nu al over de tongen in Engeland: "Een potentiële wereldtopper"
Foto: © SC

De laatste jaren bracht ons land al heel wat uitzonderlijke talenten verder. Ook dit jaar is het opnieuw uitkijken naar welke jonge Belgen zullen ontbolsteren. In Engeland wordt één van onze landgenoten alvast met argusogen gevolgd: Thibaud Verlinden.

Thibaud Verlinden. Houd die jongen en wat er rond hem gebeurt maar in de gaten”, zegt Chris Beattie van Tribal Football in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De technische staf van Stoke City kan maar niet geloven wat voor een talent Verlinden is. Ze zijn er zeker van dat ze een potentiële wereldtopper in handen hebben met de Belg.”

“Eén van de beste spelers binnen zijn leeftijdscategorie in Europa”, zo omschrijven de mensen van Stoke hun getalenteerde winger nu al. Volgens Beattie zal het niet lang meer duren vooraleer de Premier League kennis maakt met onze landgenoot. “Het is een jongen om in de gaten te houden en om naar uit te kijken.”

Twee keer in wedstrijdselectie

De 17-jarige Verlinden timmert momenteel aan zijn grote doorbraak bij Stoke City. De dribbelvaardige winger schopte het dit seizoen twee keer tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar speelminuten in de Premier League bleven vooralsnog uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties