Lokeren-Gent: de derby die er misschien geen meer is? "Als je niet kan winnen, leef je er misschien minder naartoe"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Lokeren-Gent: de derby die er misschien geen meer is? "Als je niet kan winnen, leef je er misschien minder naartoe"
Foto: © photonews

Woensdagavond staat op Daknam het Oost-Vlaamse duel tussen Sporting Lokeren en AA Gent op het programma. Onze indruk: de rivaliteit nam af sinds Gent z'n niveau opkrikte. We legden de stelling voor aan de supporters.

"Het leeft wel, maar niet zoals vroeger", aldus Tim Hoste van supportersclub Sporting Fans United. "Dat merken we ook aan het aantal inschrijvingen. De bus voor de wedstrijden in Gent was vroeger maanden op voorhand volgeboekt, dat is nu niet langer het geval."

Gent zette op enkele seizoenen tijd een stap voorwaarts, terwijl Lokeren achterbleef. Ook daaraan kan de tanende rivaliteit liggen. "Als de kans om te winnen kleiner is, kijk je er misschien inderdaad minder naar uit", aldus Hoste.

Lokeren kijkt meer naar Beveren, Wij naar Brugge

-Benjamin Bundervoet

"De rivaliteit lijkt zich opnieuw meer naar Beveren te richten. Niettegenstaande zal er toch wel wat volk zijn op Daknam." Ook bij AA Gent horen we dat de sfeer veranderde. "Het blijft speciaal tegen Lokeren, maar het is meer een gezonde rivaliteit geworden, niet langer hard tegen hard."

Aan het woord is Benjamin Bundervoet, die naast zijn taak als mascotte in Lochristi ook supportersclub Picasso Indians leidt. "Ik denk dat Lokeren ook meer naar Beveren kijkt en wij naar Brugge. Er is alleszins wel animo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties