Oude gloriën Jacky Peeters over die fameuze wedstrijd in 2002: "De grote 'wat als.... we Brazilië hadden geklopt?'"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Jacky Peeters over zijn tijden bij Genk, De Rode Duivels en rioleringswerken

Jacky Peeters over die fameuze wedstrijd in 2002: "De grote 'wat als.... we Brazilië hadden geklopt?'"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Jacky Peeters, van profvoetballer naar riooltechnieker: "omdat het moet, hé."

Jacky Peeters groeide op in Bree en maakte zijn jeugdjaren mee bij SK Lozen. Na vier seizoenen bij Overpelt vertrok de rechtsachter naar Racing Genk. Hij speelde drie seizoenen voor de smurfen en kijkt daar met glimlach op terug: “Dat was gewoon een mooie ploeg. Niemand had daar een grote reputatie of ego, het was een familiegevoel.”

De bekerfinale

"Mijn mooiste prijs was uiteraard de bekerwinst in ’98 tegen Brugge", aldus Peeters. "Ik had een assist en een doelpunt, wat niet al te voorkomend is voor een rechtsachter in bekerfinales."

Het was het begin van een succesperiode bij Genk onder Aimé Antheunis. Mannen als Oulare en Gudjohnsson hadden veel kwaliteit en ook veel Belgen die later voor de Rode Duivels zouden spelen zaten in de ploeg.

Peeters speelde zelf ook voor de Rode Duivels: “In 2000 was er uiteraard het europees kampioenschap in eigen land en bij onze noorderburen. Maar het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan was voor mij veel specialer.”

Rode Duivels

“Ik was ondertussen al 33 jaar en in de kwalificatiewedstrijden speelde ik niet vaak mee. Het was in de oefenmatchen voor het kampioenschap dat ik mijn kans greep en heb dan drie matchen mogen starten op het WK.”

“De mooiste match was die tegen Rusland, dat zal ik nooit vergeten. We hadden onze eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld en moesten deze winnen om door te stoten naar de volgende ronde. We speelden toen uitstekend en kwamen 3-1 voor te staan en juist voor tijd maakten de Russen nog een aansluitingstreffer. Het werd toen nog spannend, maar dat maakte de ontlading na het fluitsignaal gewoon nog groter.”

De fameuze wedstrijd

De wedstrijd die volgde was de fameuze wedstrijd tegen wereldkampioen Brazilië: “We stonden er toen niet echt bij stil. Het was pas achteraf dat we beseften hoe bijzonder onze prestatie eigenlijk was.”

“In alle kranten van de wereld waren de koppen: ‘Brazilië met de hakken over de sloot'

-Jacky peeters

“We waren heel goed begonnen en stonden sterk ons mannetje en dan de fameuze afgekeurde goal. Natuurlijk denk je dan 'wat als?' .. Brazilië is uiteindelijk wereldkampioen geworden, ik zeg natuurlijk niet dat als wij brazilie eruit hadden gekegeld, dat wij kampioen waren geworden."

Van Gent naar riooltechnieken

Peeters speelde in die periode bij Gent: “Ja toen was Gent een heel andere ploeg. Ik vind het chapeau wat ze hebben bereikt over de laatste jaren. Een nieuw stadion, geweldige sfeer, ze trekken veel toeschouwers en ze pakken prijzen. Dat was in onze tijd niet zo!”

Nu is Peeters zaakvoerder. Samen met een collega die hij al kent van de lagere school en een ploeg van 11 man (ja Jacky heeft nog steeds een elftal). Ze houden zich bezig met oa rioleringswerken en balastgrind.

Een groot verschil met voetballen: “ja het was toch een zware aanpassing. Zo'n lange dagen werken was ik niet gewoon. Als een voetballer heb je veel vrije tijd.”

“Maar het moet. We hebben mooie tijden meegemaakt als voetballers maar het is financieel niet te vergelijken met wat die jongens nu verdienen", lacht Jacky Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties