De Belgische clubs kunnen zelfs met een positief bilan uitpakken (dankzij één club)

Redactie
| 2 reacties
De Belgische clubs kunnen zelfs met een positief bilan uitpakken (dankzij één club)

De wintermercato zit erop en we kunnen nu het bilan maken van de afgelopen transferperiode. Volgens de toonaangevende site transfermarkt.com is er zelfs meer geld binnengekomen dan dat er uitgegeven is. Met dank aan Racing Genk.

Tijdens de maand januari zijn er maar liefst 70 nieuwe spelers in België aangekomen, definitief of op huurbasis. Standard trekt de kop met negen nieuwe spelers in één maand. Gevolgd door AA Gent en Racing Genk, die beiden zes nieuwe spelers voorstelden.

Als we de cijfers van Transfermarkt mogen geloven is er 38 miljoen euro naar Beglië gestroomd door uitgaande transfers, terwijl er 30 miljoen werd uitgegeven. Er werd dus 'een winst' van acht miljoen euro gemaakt. Vooral dankzij de de megatransfers van Leon Bailey (12 miljoen) en Wilfred Ndidi (18 miljoen) dan.

En de rest van Europa ?

Wie het meest heeft uitgegeven deze winter zijn de Engelse clubs. In de Premier League werd voor in totaal voor 251 miljoen aan spelers gekocht. En Frankrijk staat op plaats 2 met 152 miljoen uitgegeven. De Bundesliga vervolledigt het podium met 97,35 miljoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties