Round-up Premier League: Lukaku vier (!) keer aan het kanon, Mignolet flatert, Tottenham-Belgen springen naar tweede plaats

Koen Frans
Koen Frans
| 21 reacties
Round-up Premier League: Lukaku vier (!) keer aan het kanon, Mignolet flatert, Tottenham-Belgen springen naar tweede plaats
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Everton heeft er tegen Bournemouth een spektakelstuk van gemaakt: 6-3. Grote man bij de thuisploeg was Romelu Lukaku. De Rode Duivel scoorde maar liefst vier (!) keer. Liverpool deed dan weer een slechte zaak in de titelstrijd.

Romelu Lukaku heeft vandaag vier doelpunten gemaakt in de overtuigende 6-3 zege van Everton tegen Bournemouth. De Rode Duivel liet al in de allereerste minuut van de wedstrijd de netten trillen (zie video onderaan) en zou er nadien nog drie bij duwen.

Bournemouth werd pas bij 3-0 wakker en scoorde twee keer tegen via Joshua King. Lukaku vergrootte de voorsprong opnieuw tot 5-2, vooral zijn derde doelpunt mocht er zijn (opnieuw: zie video onderaan). In de slotfase milderde Harry Arter tot 5-3, maar Ross Barkley zette alsnog een vooroorlogse 6-3 eindscore op het bord.

Simon Mignolet deed met Liverpool een slechte zaak in de titelstrijd. Na de overtuigende zege van Chelsea tegen Arsenal moesten de Reds hetzelfde doen op bezoek bij Hull. Maar het werd een grote teleurstelling. Liverpool verloor met 2-0, Mignolet zag er niet goed uit bij het eerste doelpunt. Door de nederlaag vergroot Chelsea de voorsprong op Liverpool tot dertien punten. Voor Hull waren het drie belangrijke punten in de strijd om het behoud.

Onderaan het klassement heeft Sunderland een gouden zaak gedaan op bezoek bij het Crystal Palace van Christian Benteke. De rode lantaarn kwam al snel 0-2 voor en duwde daar in de slotfase van de eerste helft nog twee goals bij. Adnan Januzaj gaf tweemaal een assist aan topschutter Defoe. Sunderland haalt Palace bij op 19 punten. Hull, Swansea, Leicester en Middlesbrough blijven zo binnen schot.

Tweede plaats voor Dembele en Alderweireld

Tottenham haalde het met het kleinste verschil van Middlesbrough. Basisspelers Toby Alderweireld en Moussa Dembele zagen hoe Harry Kane na iets minder dan een uur spelen het enige doelpunt (een strafschop) van de partij maakte. Tottenham springt in de stand over stadsgenoot Arsenal naar de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties