Hazard beseft: "Ik ben beter dan in 2015 (toen hij Speler van het Jaar werd)"

Redactie
| 6 reacties
Hazard beseft: "Ik ben beter dan in 2015 (toen hij Speler van het Jaar werd)"

Eden Hazard is in topvorm, dat hebben we afgelopen weekend nog kunnen zien. De sterspeler van Chelsea zou aan het einde van het seizoen wel weer eens Speler van het Jaar kunnen worden, een prijs die hij eerder in 2015 al in de wacht sleepte.

Want Hazard denkt zelf dat hij beter is dan toen. “Of ik nu een completere speler ben dan toen ik uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar in Engeland? Ja, misschien wel”, zegt hij in een interview met The Evening Standard. “Je wordt beter door ervaring op te doen. Ik denk dat ik beter geworden ben. Maar volgens mij zijn we ook beter in vorm als ploeg, het is niet alleen mijn vorm."

Hazard is ook constanter geworden. “Ik probeer het soort speler te zijn waarbij altijd iets te beleven is als hij de bal krijgt. Vanaf het moment dat ik in balbezit ben, probeer ik iets. In het verleden durfde het weleens gebeuren dat ik twintig tot dertig minuten geen bal raakte, nu probeer ik de bal voortdurend te krijgen en mijn spel te spelen voor mijn ploegmaats."

Nu probeer ik de bal voortdurend te krijgen

"Trainer Antonio Conte vraagt veel van me. Als we de bal niet hebben, wil hij dat ik terugplooi en me klaarhoud om achter de diagonale pass aan te lopen. In balbezit moet ik mee zijn op de counter en krijg ik vrijheid. Het is dan dat ik probeer uit te pakken met wat magie zoals tegen Arsenal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties