Hendrikx vreest voor ex-clubs Anderlecht en Genk: "Loting om van te snoepen, maar het zal voorbij zijn"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties

Mark Hendrikx vreest voor ex-clubs Anderlecht en Genk: "Loting om van te snoepen, maar het zal voorbij zijn"

Hendrikx vreest voor ex-clubs Anderlecht en Genk: "Loting om van te snoepen, maar het zal voorbij zijn"
Foto: © photonews

Vrijdagmiddag vond de loting van de Europa League plaats. RSC Anderlecht kreeg met Manchester United een klepper tegenover zich, terwijl KRC Genk het opneemt tegen Celta de Vigo. Marc Hendrikx, ex-speler van beide ploegen, vreest dat onze Belgische clubs het zwaar te verduren zullen krijgen.

“Ik vind het een hele leuke loting. Het is super. Een loting om van te snoepen”, steekt Marc Hendrikx van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Anderlecht mag naar Engeland en Genk naar Spanje; de spelers van beide ploegen zullen tevreden zijn.”

Hoewel een club als Manchester United meer tot de verbeelding spreekt, is Hendrikx er als de kippen bij om Genk te waarschuwen. “Onderschat Celta de Vigo maar niet, hoor. Dat is een goed voetballende ploeg uit een sterke competitie.”

Theo Bongonda, de Belg die bij Celta de Vigo aan de slag is.

"Geen herhaling van Tottenham-Gent"

“Het is natuurlijk wel zo dat een club als Manchester United leuker is voor het publiek. Dat is en blijft een grotere affiche”, aldus de ex-speler van Genk en Anderlecht. Hendrikx vreest wel dat het Belgische avontuur er na deze ronde op zit. “In deze fase van het toernooi zijn die grote clubs op hun hoede. Die maken dan meestal geen fout meer.”

“Volgens mij zullen Anderlecht en Genk dan ook niet meer doorstoten naar de volgende ronde. Laat ons hopen dat ik het mis heb en dat ze het Belgische voetbal nog wat meer op de kaart kunnen zetten. Propaganda voor het Belgische voetbal, dat zou mooi zijn. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat we een herhaling krijgen van Tottenham-Gent.”

Zlatan Ibrahimovic komt binnenkort nog eens op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties