Supporters Gent en Lokeren slaan handen in elkaar om supporters uit heel Europa te verwelkomen

Supporters Gent en Lokeren slaan handen in elkaar om supporters uit heel Europa te verwelkomen

De hele supporterswereld komt deze zomer zowat naar België afgezakt. Lokeren en AA Gent slaan de handen in elkaar, samen met hun supporters, om supportersgroepen uit heel Europa te ontvangen.

Van 6 tot 9 juli heeft het Europese voetbalsupporterscongres (EFFC) van Football Supporters Europe (FSE) plaats in België. Zowat 350 supporters uit 41 UEFA landen ontmoeten elkaar en bespreken supporters gerelateerde zaken. Het congres is ook de gedroomde plaats om aan contacten te leggen met fans uit heel Europa.

Het congres wordt gehost door de supportersfederatie van KAA Gent en Front 282, de supportersfederatie van Lokeren, met de steun van KAA Gent en van Sporting Lokeren. De vorige congressen hadden o.m. plaats in London (Arsenal), Hamburg (HSV en St Pauli), Barcelona (Espagnol en FC Barcelona), Kopenhagen (FC Kopenhagen en Brondby), Bologna (Mondiale antiracista), Istanbul (Besiktas, Galatasaray en Fehnerbaçe), Amsterdam (Ajax) en Dublin.

Het congres brengt telkens zo’n 350 supportersgroepen (federaties, groepen) en enkele individuele supporters uit landen waar men met democratische supportersorganisatie nog niet zo ver staat, bij elkaar om na te denken over supporters gerelateerde zaken. Het krijgt behoorlijk wat internationale media-aandacht en heeft de steun van UEFA. Het bestuur van de FSE vergaderde in de Ghelamco Arena de voorbije week om alles voor te bereiden.

Ondervertegenwoordigd

"In het netwerk van FSE zijn de Belgische voetbalsupporters zwaar ondervertegenwoordigd. Nochtans gebeurt er veel in de Belgische voetbalwereld. We hopen dan ook dat heel wat Belgische supporters afzakken naar Gent of Lokeren om kennis te maken met de boeiende Europese supporterswereld", klinkt het.

Deelname aan het congres is gratis, maar registratie vooraf is wel gewenst. Wie zich lid maakt van FSE - wat eveneens gratis is - krijgt bovendien regelmatig informatie over supporterszaken in de mail en heeft stemrecht op het congres. Men kan lid worden van FSE als individuele supporter, als lokale supportersclub of als nationaal actieve supportersvereniging. Inschrijven kan via DEZE LINK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties