Lukaku is de vijfde Belgische Speler van de Maand, dit zijn de anderen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties
Lukaku is de vijfde Belgische Speler van de Maand, dit zijn de anderen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagmiddag mocht Romelu Lukaku de trofee voor de Speler van de Maand in ontvangst nemen. Hij is de vijfde Belg in de geschiedenis van de Premier League die deze prijs wint, dit waren zijn voorgangers.

U kon HIER al lezen hoe Lukaku voor de eerste keer gekozen werd als Speler van de Maand, met onder andere een knappe compilatie van zijn hoogtepunten de afgelopen maand. Deze vier spelers gingen hem voor:

Eden Hazard (Chelsea) - Oktober 2016

Lukaku is niet de eerste Belg dit seizoen die de prestigieuze prijs krijgt. In oktober van vorig jaar was er al Hazard, die drie keer scoorde en een assist gaf. In die maand kreeg Chelsea ook geen enkele goal tegen, dus het had evengoed Courtois kunnen zijn. Zoals het er nu naar uit ziet mogen The Blues binnenkort een nog grotere trofee omhoog steken, want zij zijn absoluut favoriet voor de titel.

Christian Benteke (Aston Villa) - April 2015

Benteke was in dit seizoen ongetwijfeld de beste speler van Aston Villa, dat ondertussen in tweede klasse vertoeft. Vijf goals maakte hij tijdens deze maand, met onder andere een hattrick tegen QPR en het winnende doelpunt tegen Tottenham.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) - Maart 2013

De enige verdediger die Speler van de Maand werd. Dat was de bedanking voor drie doelpunten van de rots in de achterlinie van Tottenham. Op dit moment deed Tottenham, met toen nog Gareth Bale, ook nog mee voor de titel. Helaas voor Vertonghen en co. gebeurde dat niet.

Marouane Fellaini (Everton) - November 2012

Bij Manchester United gaat het niet altijd van een leien dakje, Fellaini moet vaak zelfs genoegen nemen met een plaats op de bank. Maar bij Everton was hij wel de man. In november 2012 kon de middenvelder vier keer scoren en twee assists geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties