Geschillencommissie heeft het ook in de gaten en roept twee trainers op het matje

Geschillencommissie heeft het ook in de gaten en roept twee trainers op het matje

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de Geschillencommissie zijn ze ook vrij wantrouwig over de uitleg die Charleroi in petto had over de oortjes op de bank en in de tribune naast de geschorste Felice Mazzu. Club en trainer mogen het even komen uitleggen.

Mazzu was tegen Oostende geschorst en zijn assistent nam de honneurs aan de zijlijn waar. Maar er is toch een vermoeden van communicatie, want naast Mazzu zat scout Miro Linari met oortjes in en beneden op de tribune zat ook twee man met oortjes.

De aanwezige Match Delegate was attent en nam het voorval op in zijn verslag, waardoor het Bondsparket verplicht was over te gaan tot vervolging. De Geschillencommissie behandelt de zaak op 18 april, Mazzu riskeert een boete en een schorsing.

En dat is ook het geval voor Liersecoach Fred Vanderbiest. Ook hij was geschorst voor de eerste speeldag tegen Standard, maar leek ook wel in contact te staan met zijn bank. De trainers kunnen zich naast een sanctie van de KBVB ook een 'vergoeding' van 5.000 euro van de Pro League verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties