Analyse De muur van Turijn: Waarom Juventus de beste verdediging ter wereld heeft
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 8 reacties

Juventus gaf Barcelona een masterclass in verdedigen

De muur van Turijn: Waarom Juventus de beste verdediging ter wereld heeft
Foto: © photonews

Doorstoten tegen Barcelona en op 180 minuten geen enkel tegendoelpunt incasseren, het is weinigen gegeven. Maar wat het verdedigend blok van Juventus woensdag toonde, was iets wat je tegenwoordig nog maar heel weinig te zien krijgt. Een stijlvolle revanche voor de verloren finale in 2015 was het zeker en vast.

Bakken ervaring

Buffon (39) - Dani Alves (33) - Bonucci (29) - Chiellini (32) - Alex Sandro (26) was de achterlinie, later viel ook Barzagli (35) nog in. Een achterlinie van gemiddeld 32,3 jaar die zowat alles al heeft meegemaakt en dan ook nog eens goed op elkaar ingespeeld is. Elk van deze spelers voerde nagenoeg perfect zijn taken uit, een waar genot om naar te kijken. Dankzij de prestaties van de veldspelers moest Buffon ook zo goed als niet in actie komen.

Amper één schot op doel

De organisatie van Juventus was om van te smullen. Het balbezit mocht Barça hebben, maar kansen? Neen, dat niet. Zeventien keer deed Barcelona een poging, daarvan ging er maar één balletje binnen het doelkader. Ze moesten vol in de aanval gaan, maar Buffon had eigenlijk bijzonder weinig werk.

MSN stilgehouden

Maar liefst twintig keer ging Neymar de dribbel aan, bij welgeteld twee daarvan mocht Neymar even de zestien inlopen. Messi, normaal de koelste aller kikkers, beet zijn tanden stuk en liep zichtbaar gefrustreerd over het veld. En Suarez, die kreeg nauwelijks bruikbare ballen en deed er zelf ook weinig mee.

Wie geraakt er nog voorbij?

In deze Champions League-campagne kregen de Italianen nog maar twee doelpunten tegen in negen wedstrijden. Real Madrid en AS Monaco hebben zeker dit seizoen een fantastische aanval, maar of dat genoeg is om voorbij Juve te geraken...

Een wedstrijd tegen Atlético Madrid zou misschien nog het interessantst zijn om te volgen, net omdat zij ook bekend staan voor hun onverzettelijke verdediging met onder andere orkestleider Godin. Een tactisch steekspel tussen Allegri en Simeone, wij kijken er al naar uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties