AA Gent zet vol in op de jeugd (van concurrenten): "Ze kunnen hier meer verdienen dan in Anderlecht of Club Brugge"

Redactie
| 30 reacties
AA Gent zet vol in op de jeugd (van concurrenten): "Ze kunnen hier meer verdienen dan in Anderlecht of Club Brugge"
Foto: © photonews

KAA Gent speelde lange tijd zijn grootste talenten kwijt aan zijn concurrenten, maar dat is nu wel eventjes anders. De club voert sinds kort een 'agressief' transferbeleid bij de jeugd en is niet bang om geld op tafel te leggen.

“De diamantjes die we elders weghalen, blinken natuurlijk. Maar je kan die diamantjes maar wegplukken als de omkadering en de infrastructuur goed zijn. Hein Vanhaezebrouck is eveneens belangrijk in dit verhaal. Door jongens als Louis Verstraete en Thibault De Smet op te nemen in de A-kern, weten jeugdspelers dat ze hier een kans maken”, vertelt manager Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws.

En Gent deinst er niet voor terug om het nodige geld op tafel te leggen om een jonkie binnen te halen. “Een tekenpremie van 50.000 euro? Dat kan, ja. Wij moeten mee in dat verhaal – in het buitenland spreken we over tekenpremies van honderdduizenden euro’s, hé", benadrukt Louwagie.

"Jongen kunnen hier vandaag meer verdienen dan in Anderlecht of Club Brugge"

Michel Louwagie

“Kijk, als je een niet EU-speler haalt, moet je daar minstens 80.000 euro per jaar voor uittrekken. Pak je er vijf, dan zit je aan 400.000 euro. Daarmee kun je al veel doen. En ik betaal liever 900.000 euro aan een speler uit de A-kern dan 1 miljoen.”

“Die overige honderdduizend gebruik ik dan voor de jeugd. Het maakt dat jongens hier vandaag meer kunnen verdienen dan in Anderlecht of Club Brugge. We moeten niet langer onderdoen”, besluit Louwagie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties