Courtois wil zo snel mogelijk vieren: "We gaan proberen de titel te pakken bij de eerstvolgende poging"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Courtois wil zo snel mogelijk vieren: "We gaan proberen de titel te pakken bij de eerstvolgende poging"

Vrijdagavond kan Chelsea, bij winst tegen West Bromen, de nieuwe kampioen in de Premier League worden. Thibaut Courtois zit alvast op hete kolen, hij werd al eens kampioen met The Blues in het seizoen 2014/15.

In een interview met Talksport Radio kreeg Courtois de vraag hoe de eerste titel onder Mourinho was, vergeleken met nu onder Conte. "Moeilijk te zeggen. In mijn eerste jaar hier werden we meteen kampioen en dan was ik het jaar ervoor in Spanje ook al kampioen geworden. Maar dit jaar is het misschien nóg specialer omdat vorig jaar zo slecht was," vertelde de Belgische doelman.

Voor de aanvang van het seizoen was Chelsea nochtans geen absolute favoriet, enkel een kanshebber. "Er waren zo veel critici. Dat stopte even toen we in het begin van het seizoen een paar wedstrijden wonnen en toch kwamen de critici daarna terug," zei Courtois. "Maar dan kwamen we terug als een ploeg met geweldig voetbal."

"Ik hoop dat we heel binnenkort de Premier League-trofee in de lucht kunnen steken. Ik weet dat we er nog niet zijn, maar we zijn er zo dicht bij. We gaan proberen de titel te pakken bij de eerstvolgende poging." En dat is komende vrijdag op bezoek bij West Bromwich. Maar zelfs als het onverwachts misloopt, blijft Chelsea torenhoge favoriet. Ze hebben in de laatste drie wedstrijden genoeg aan drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties