Peter Maes niet te spreken over uitlatingen Louwagie: "Wie zoiets beweert..."

Redactie
| 8 reacties
Peter Maes niet te spreken over uitlatingen Louwagie: "Wie zoiets beweert..."
Foto: © photonews

Peter Maes (53) zit sinds zijn ontslag bij KRC Genk al enkele maanden zonder job. Even was de Limburger in beeld bij Royal Antwerp FC en Club Brugge, maar tot twee keer toe kwam er niets van in huis. Toch twijfelt Maes niet aan zichzelf.

"Als ik naar mijn cv kijk, hoef ik niet te twijfelen en ik weet zeker dat er nog mooie opportuniteiten komen. Maar natuurlijk, soms spelen er ook andere dingen", zegt Maes in een gesprek met Het Laatste Nieuws. De Limburgse oefenmeester doelt op het feit dat Gent-manager Michel Louwagie zich een tijdje geleden niet bepaald positief uitliet over de Belgische coaches.

"Iemand heeft ooit eens gezegd dat er geen goede trainers zijn in België, hé. Wie zoiets beweert, bewijst het product 'Belgische coaches' geen dienst. Na mijn ontslag bij Genk is er ook een perceptie gecreëerd over Peter Maes. Dat ik niet zou weten hoe ik met de jeugd moet omgaan. Kijk maar eens hoeveel jonge spelers ik in mijn trainerscarrière heb laten doorstromen. Je werkt geen 15 jaar bij clubs zonder met mensen te kunnen samenwerken en toch succesvol te zijn."

Verkeerde perceptie

Dat er een verkeerde perceptie werd gecreëerd, steekt bij Maes. "Dat is een strijd die ik niet kan winnen. Ik had mezelf altijd voorgenomen dat ik me waardig zou gedragen als ik ergens ontslagen zou worden. Dat is gelukt. Soms jeukte het, want er is veel nagetrapt. Ik heb iedereen laten verder werken", besluit de ex-coach van onder meer KV Mechelen, Sporting Lokeren en KRC Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties