Is Lokeren écht klaar met het transferhuiswerk? Zes nieuwkomers doorgelicht (en op één positie kan het nog beter)

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties
Is Lokeren écht klaar met het transferhuiswerk? Zes nieuwkomers doorgelicht (en op één positie kan het nog beter)
Foto: © Photonews

"Onze kern is compleet en ons transferhuiswerk is klaar," vertelde Lokeren-trainer Kristinsson enkele dagen geleden. Denken de supporters daar net zo over?

"Ik denk dat ze, in tegenstelling tot de vorige twee jaar, wél gericht transfers gedaan hebben. Ik verwacht dat enkele van hen toch zeker in de basis zullen staan," aldus Jens Van Der Voorden van de Authentics.

De kern is nu reeds compleet, wat toch wel een voordeel is tov vorig jaar toen ze eind augustus nog aan een ploeg moesten bouwen

Zes nieuwe gezichten

Weinigen volgen Lokeren zo op de voet als Jens Van Der Voorden, daarom laten we hem zijn licht schijnen op de aanwinsten. "Marzo en Slagveer kennen mekaar al goed van bij Heerenveen én ze waren toch enkele jaren vaste waarde. Kehli kan wel onze nieuwe nummer 10 worden."

"Mpati lijkt mij een zeer aanvallende rechtsback, een 'moderne' flankverdediger. Vooral conditioneel is die wel ultrasterk, van hetgeen ik al zag op training en op Zelzate. Ook vooraan hebben ze zich met Söder versterkt. Die sluit pas aan, dus die kan ik nog niet echt inschatten. Maar hij zou blijkbaar wel een enorm groot talent geweest zijn vroeger en zou samen met De Sutter vooraan wel complementair kunnen zijn."

Op het eerste gezicht lijken de transfers wel een meerwaarde, maar dat is natuurlijk afwachten

"Torres zal eerder een speler voor de toekomst zijn, pas 18. Al viel die op Zelzate wel in goede zin op. Eist overal de bal op en speelt bijna altijd in één à twee tijden. Met wat geluk breekt die dit jaar al door. Uiteraard wel afwachten wat hij tegen fysiek sterkere tegenstrevers kan forceren."

Voltallig of nog versterking?

De enige positie waar Lokeren nog een extra speler kan gebruiken, is centraal achterin. "Als er met Maric iets gebeurt, hebben ze wel een dik probleem. Monsecour is nog jong, Rassoul veel te wisselvallig en Ninaj is iets te plat om echt een vaste cv te worden. Maar hij mag natuurlijk het tegendeel bewijzen."

"Voor de rest is de concurrentie veel groter dan vorig jaar. Vooral in het middenveld zullen de plekjes duur zijn. Ook zullen ze onder Runar veel scherper aan de competitiestart verschijnen, wat toch wel een bonus is," besluit Jens Van Der Voorden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties