Anderlecht vreest Dimata-scenario, jeugd vertrekt, maar niet gratis: "Vijf miljoen plus doorverkooppercentage"

Anderlecht vreest Dimata-scenario, jeugd vertrekt, maar niet gratis: "Vijf miljoen plus doorverkooppercentage"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht laat veel jeugdige spelers op uitleenbasis vertrekken. Dodi Lukebakio is de laatste in het rijtje, maar - uitgezonderd Kawaya - zijn die jongens wel niet goedkoop. Op eentje heeft Van Holsbeeck zelfs een transferprijs van vijf miljoen euro plus bonussen geplakt.

Lukebakio naar Charleroi met aankoopoptie, het is iets wat de fans van Anderlecht niet graag hoorden. Maar hij zal al een heel goed seizoen moeten spelen vooraleer de Carolo's - die niet bekend staan om zoveel geld uit te geven - twee miljoen euro gaan neerleggen voor de flankaanvaller. Dat is immers de aankoopoptie die in zijn contract staat.

Herman Van Holsbeeck is er immers als de dood voor dat er straks een jongen die opgeleid is bij Anderlecht doorverkocht wordt voor een veelvoud van waarvoor ze hem lieten gaan. Daarbij heeft hij het Dimata-scenario in zijn achterhoofd. Oostende kocht hem voor 500.000 euro van Standard en liet hem na één jaar gaan voor 11,5 miljoen. "Een horrorscenario", gaf Van Holsbeeck daarover toe.

Duur talent

Nu René Weiler sommige jongens nog niet klaar acht en die toch wel speelkansen moeten krijgen, leent Anderlecht verschillende van hen uit. Aaron Leya Iseka zit ook al bij Zulte Waregem en Wout Faes en mogelijk zelfs Mile Svilar zullen nog volgen. "Wij hebben er hier ook zo eentje lopen zoals Dimata. Als er clubs komen aankloppen ben ik duidelijk: vijf miljoen plus bonussen plus een doorverkooppercentage", klonk het. Over wie het ging, wou Van Holsbeeck wel niet kwijt. Mogelijk één van voorgenoemde spelers (Iseka, Faes of Svilar).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties