Dury ziet het goed komen: "Heb er vertrouwen in, Meïté en Lerager hebben zich ook geprofileerd"

Dury ziet het goed komen: "Heb er vertrouwen in, Meïté en Lerager hebben zich ook geprofileerd"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem moet ook dit seizoen opnieuw volop bouwen aan een nieuwe ploeg. Heel veel nieuwkomers, heel veel vertrekkers ook. Maar Francky Dury ziet het goed komen.

Op de eerste training gaf hij tegenover de fans aan dat Zulte Waregem ook dit jaar mikt op play-off 1, maar meteen ook dat het - met ook nog een Europees verhaal - absoluut niet makkelijk zal worden dit seizoen. Een week en twee oefenwedstrijden later merkt Francky Dury dat er toch wel wat muziek zit in zijn kern voor dit seizoen.

"Verjonging was een van onze doelstellingen en dat hebben we tot nu toe goed kunnen doen, al de rest is een uitdaging. Maar als ik de twee teams mix (Dury speelt voorlopig tijdens de oefenwedstrijden twee helften met twee volledig verschillende elftallen), ben ik positief. Ook op training zie ik veel nieuwe dingen, maar velen zijn natuurlijk nieuw", aldus Dury daarover.

Lerager was een onbekende en Meïté een vraagteken

"Je ziet het ook in integratie. Reichert moet nog meer wennen aan het Belgische voetbal, terwijl De Pauw en De Sart hier al wat ervaring hebben. Olayinka heeft snelheid, die specifieke kwaliteiten heeft. Ook Heylen zal niet meteen ontgoochelen. Zo werkt het en dan moet je eind juli gaan puzzelen welke spelers in vorm zijn. Dan moet je beslissingen nemen.

"Meïté was vorig jaar ook een vraagteken en Lerager een onbekende, maar zij hebben zich geprofileerd. Het komt wel goed, ik heb er vertrouwen in", kon er zelfs een lachje af bij de coach van Essevee na de 2-5 in Petegem. De komende dagen en weken mogen er ook nog wat extra aanwinsten verwacht worden aan De Gaverbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties