Het loopt storm bij Beerschot-Wilrijk, vanavond 8000 fans: "Er is één zaak die opvalt en dat is toch enorm positief"

Het loopt storm bij Beerschot-Wilrijk, vanavond 8000 fans: "Er is één zaak die opvalt en dat is toch enorm positief"
Foto: © photonews

Beerschot-Wilrijk begint er vanavond aan. De promovendus trapt de competitie in 1B op gang tegen Union op het Kiel. En de supportersschare is ook weer talrijk op post. 8000 fans worden er verwacht. Daar komen veel eersteklassers niet aan. "Het is in alle segmenten positief te noemen."

Beerschot-Wilrijk heeft gewoontegetrouw een fanatieke aanhang in eigen huis. De voorbije seizoenen werd dat zelfs uitgebreid naar uitmatchen, waar ze telkens met honderden - soms zelfs duizenden - opdaagden. En dit seizoen bij de profs blijft iedereen op post.

"De laatste keer dat ik het gecheckt heb zaten we al over ons target van vorig seizoen", aldus bestuurslid Fred Lenders. "We hebben een volledige verlenging gehad van onze abonnementen. Ons trouw publiek is gebleven en daar zijn er nog bijgekomen. Maar wat ik vaststel is dat vooral de losse ticketverkoop enorm is gestegen."

En het is nog vakantie en bouwverlof...

En daar heeft Lenders een verklaring voor. "De formule in 1B werkt dat in de hand. De kalender is pas tot eind oktober bekend en er zijn steeds meer mensen die in het weekend moeten werken. Die bekijken het dan ook meer match per match. Maar met de vakantie en het bouwverlof is het alleen maar positief te noemen, in alle segmenten dus..."

Lenders kan zich dus verheugen in een vrij vol huis voor de meeste matchen. "Het mag ook eens positief zijn hé", lacht hij. "Aan onze ticketcorner was het deze morgen nog volle bak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties