Reactie Visser reageert op kritiek Vanhaezebrouck(zonder de beelden te zien): "Dan moet je veel penalty's fluiten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 74 reacties
Visser reageert op kritiek Vanhaezebrouck(zonder de beelden te zien): "Dan moet je veel penalty's fluiten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent ging vanmiddag in eigen huis de boot in tegen Antwerp en Hein Vanhaezebrouck was niet opgezet met het optreden van ref Lawrence Visser. Die reageerde bij ons op alle twistpunten.

De kritiek van Hein Vanhaezebrouck gaan we niet helemaal herhalen in dit artikel, die kan u hier nogmaals nalezen. De coach van Gent vond dat Visser te weinig tijd bijtelde achteraf.

"Wij moeten daarin een objectieve beslissing nemen. Er waren maar twee wissels in de tweede helft, één bij elk team. Wij rekenen daarbij per wissel op een halve minuut. De blessurebehandeling duurde een minuut, niet meer", reageert Visser.

Ik kon echt niet meer extra tijd geven

"We hebben dus nog twee minuten extra geteld voor het tijdrekken, we konden echt niet meer geven." Ook over diverse strafschopfases was er discussie, vooral bij twee fases waarin Sylla betrokken was.

De duidelijkste leek de tweede, waarbij Batubinsika Sylla tegenhield in de zestien. "Ik heb nog geen beelden gezien, dus ik kan enkel meegeven wat ik zag tijdens de wedstrijd. Ik moet een beslissing nemen in een fractie van een seconde en ik vond dat ze elkaar vasthielden."

Had ik alle kleine foutjes gefloten, zagen de supporters geen voetbal

-Lawrence Visser

"Ik zag dat de arm van Sylla achter de rug van de verdediger van Antwerp ging en zag ook de arm van de speler van Antwerp. Ik oordeelde dat ze beiden een lichte overtreding maakten."

Verder was er nog de fase waarin Sylla aan het shirt getrokken werd in de eerste helft. "We leggen een lat als scheidsrechter. Als ik in een match zoals vandaag alle kleine foutjes had gefloten, hadden de supporters niets van voetbal gezien. Verwacht het voetbal bij de minste trekfout een strafschop? Dat denk ik niet. Al wil ik nogmaals zeggen dat ik geen beelden gezien heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties