Grote verschuivingen op til bij Engelse kampioen? 'Chelsea schuift Conte aan de kant en sprak al met deze trainer'

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Grote verschuivingen op til bij Engelse kampioen? 'Chelsea schuift Conte aan de kant en sprak al met deze trainer'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antonio Conte loodste Chelsea vorig seizoen naar de Engelse landstitel, maar enkele maanden na die triomf lijkt de Italiaanse oefenmeester niet meer door één deur te kunnen met het bestuur van de Londense topclub. Nu zouden beide partijen zelfs op een breuk afstevenen...

Volgens het Duitse Bild is Chelsea van plan om Antonio Conte te bedanken voor bewezen diensten. Meer zelfs: met de Duitser Thomas Tuchel (ex-Borussia Dortmund) zouden The Blues zelfs al een opvolger in gedachten hebben. Tuchel zou nog eventjes in de wachtkamer blijven zitten, maar Conte heel binnenkort vervangen.

Conte en Chelsea liggen al een tijdje op ramkoers. De reden daarvoor is simpel: Conte wilde zijn kampioenenploeg gericht versterken om geen mal figuur te slaan in een seizoen waarin Chelsea ook in de Champions League aan de bak moet. Chelsea greep onder meer naast Romelu Lukaku, en dat kan er bij Conte niet in.

Verkennende gesprekken met Tuchel

Bij Chelsea hebben ze het blijkbaar wat gehad met de koppige Italiaan en volgens Bild had de club alvast verkennende gesprekken met Tuchel. De 43-jarige oefenmeester kreeg veel lof voor de manier waarop hij Dortmund liet spelen, maar zat na twee seizoenen niet meer op dezelfde lijn met het bestuur van de Duitse topclub. Ondanks een eindzege in de Duitse beker werd Tuchel op de keien gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties