Buitenlandse overname Waasland-Beveren, voorzitter reageert: "Diegene die ons wil destabiliseren, is eraan voor de moeite"

Buitenlandse overname Waasland-Beveren, voorzitter reageert: "Diegene die ons wil destabiliseren, is eraan voor de moeite"
Foto: © photonews

Waasland-Beveren zou in buitenlandse handen kunnen vallen. Dat was het nieuws dat vanochtend te lezen viel in de kranten. Voorzitter Dirk Huyck viel blijkbaar van zijn stoel en reageert nu ferm op de eigen website: "Wij willen niet in de handen vallen van onbetrouwbare mensen."

Huyck wenst te benadrukken dat er de laatste jaren hard gewerkt is aan de professionalisering van de club en aan de eigenheid. "We kunnen dan ook stellen dat na verschillende maatregelen, het harde werk van de “We-Believers” en de verkoop van Zinho Gano deze financiële doelstellingen alvast gehaald zijn", klinkt het.

Bescherming tegen vijandige overnames

"In het verleden stapten reeds een aantal aandeelhouders om persoonlijke redenen uit het project. Steevast werden de aandelen door andere aandeelhouders overgenomen. Onze club heeft door zijn structuur een mechanisme die de club beschermt tegen vijandige overnames. Diegene die eraan denken om onze club te destabiliseren, zijn eraan voor de moeite."

"Sinds enkele jaren is er interesse vanuit het binnenland, maar ook uit zowat alle werelddelen om Belgische voetbalclubs over te nemen. Ook bij Waasland-Beveren werd al meermaals gepolst of een overname mogelijk was. Tot op heden heeft geen enkele geïnteresseerde partij een waardig plan voorgelegd dat onze aandeelhouders kon voorgelegd worden én dat overeen kwam met onze eigen doelstellingen."

Ongenuanceerd brengen van informatie

"Wij willen niet in handen vallen van onbetrouwbare mensen of deel zijn van schimmige constructie die de licentiecommissie niet doorstaan. Indien aandeelhouders uit het project willen stappen kan dit altijd, maar het moet in overleg zijn met de andere aandeelhouders die verder willen werken aan de professionalisering van onze club. Dit is statutair vastgelegd, een krantenartikel verandert geen statuten."

"De raad van bestuur is er dus gerust in dat ook deze keer een oplossing zal gevonden worden voor diegene die uit het verhaal willen stappen. Er is een meerderheid die de uitdrukkelijke wens heeft om het sportief en financieel project “We-Believers” verder te zetten. De komende maanden zal er dus in alle rust verder gewerkt worden, zoals onze club de voorbije jaren in de luwte gewerkt hebben."

"Stellen dat onze club in de etalage staat is dus op zijn minst gezegd : “verkeerdelijk voorstellen van de feiten”. Wij betreuren het ongenuanceerd brengen van dergelijke informatie en moeten vaststellen dat bij sommige het eigen belang boven het club belang primeert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties