OH Leuven heeft weinig keuze: "We moeten bijna winnen van Beerschot-Wilrijk"

OH Leuven heeft weinig keuze: "We moeten bijna winnen van Beerschot-Wilrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven wil terug naar eerste klasse en heeft daar grote investeringen qua spelersgroep voor gedaan. Toch begint het al te nijpen voor de eerste periodetitel. Dit weekend staat een cruciaal duel op het programma, weet ook Dimitri Daeseleire. Leider Beerschot-Wilrijk wacht...

OHL staat op vijf punten na zes wedstrijden en wil dat verschil ook niet laten oplopen tot acht eenheden. Ze willen die kloof dempen en daar krijgen ze dus zondag de kans toe. "Het is een belangrijk duel", knikt Daeseleire. "Bij een gelijkspel kunnen we de periodetitel nog pakken. Maar we zullen best winnen. Verliezen is uit den boze. Dan ziet het er echt wel slecht uit."

Als Antwerpenaar en ex-Antwerp-speler zou je denken dat een match tegen Beerschot-Wilrijk iets speciaals is. Niets is minder waar. "Nee, ik heb ook nooit voor hen gespeeld. Die match zegt me weinig extrasportief."

Ik geloof in het project van OHL

Daeseleire speelt nog steeds in 1B, terwijl hij al twee keer de kans zou moeten gehad hebben om terug naar 1A te stijgen. "Bij STVV kreeg ik geen meerjarig contract, ondanks dat ze me dat beloofd hadden. Bij Antwerp was ik op het verkeerde moment geblesseerd."

"Toen ik terugkeerde, hoorde ik dat er voor mij geen plaats meer was. Heel veel van de jongens die de titel pakten, moesten vertrekken. Maar ik ben goed terechtgekomen. Ik geloof in het project van OHL en ik ben belangrijk. De club toont ook dat ze ambitie hebben door jongens als Persoons en Hubert aan te trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties