Na het overwinnen van kanker eindelijk opnieuw onder de lat: "Voor de fans ben ik gebleven"

Na het overwinnen van kanker eindelijk opnieuw onder de lat: "Voor de fans ben ik gebleven"
Foto: © photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

De echte winnaar van de week, wars van het voetbal? Dat was misschien wel Miguel Van Damme. De doelman van Cercle Brugge mocht spelen in de Beker van België tegen Racing Genk en is zo - vroeger dan verwacht - opnieuw helemaal sportman.

Van Damme overwon na een lange strijd kanker, al moet hij de komende jaren nog medicijnen blijven innemen. "Maar tot op heden ben ik telkens goed weten te herstellen en heb ik op alles goed gereageerd."

Vroeger dan verwacht kon hij opnieuw trainen, tegen Genk in de Beker van België stond hij ook veel vroeger dan verwacht onder de lat: "Ik lig misschien wel zes maanden voor op schema, ja. Ik had niet verwacht voor Nieuwjaar al een match te kunnen spelen."

En de supporters? Die scandeerden meermaals zijn naam. "Dat deed enorm veel deugd. Voor de fans ben ik uiteindelijk ook in Brugge gebleven. Ze hebben me altijd gesteund doorheen de moeilijke momenten, dat zal ik nooit vergeten."

"Het was gewoon erg leuk. Ik ga nu blijven werken op training om nog zo'n mooie momenten mee te maken, al beschikken we over erg goede doelmannen. Ze zijn me niet vergeten, dat is fantastisch. En ondertussen ben ik ook aan mijn Frans en Engels aan het werken binnen de ploeg, dat is ook naast het voetbal interessant. Maar mijn talenkennis is in orde", kon er een lachje af bij de goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties