Stuivenberg krijgt enorm veel krediet: "Hij kan ons uit deze crisis leiden"

Stuivenberg krijgt enorm veel krediet: "Hij kan ons uit deze crisis leiden"
Foto: © photonews

Indien Genk verloren had op Eupen was het lot van Albert Stuivenberg waarschijnlijk bezegeld. Maar omdat de spelers er in de tweede helft nog alles aan deden om terug te knokken, heeft de Nederlander nog krediet gekregen. En dat wordt ook uitgesproken door de voorzitter. Maar voor hoe lang?

Genk speelde een belabberde eerste helft Am Kehrweg, maar ging toch nog met een punt naar huis. Peter Croonen, de voorzitter, sprak direct na de match zijn vertrouwen reeds uit. En hij ging daar ook nog wat dieper op in.

Croonen vindt dat het niet op is. "In elke ploeg zijn er spelers die gelukkig zijn met een trainer en spelers die minder gelukkig zijn met een coach. Er is nog altijd voldoende chemie tussen de technische staf en de spelersgroep. Dat de relatie gezien de resultaten onder druk staat, is duidelijk."

Zolang wij geloven dat de kentering er onder deze coach kan komen, zullen we hem vertrouwen geven

"Dit kan niet blijven duren, maar wie zegt dat het morgen beter zal gaan met een andere trainer? We kunnen niet in termen van een groeiproces blijven spreken, maar wij hebben er nog altijd alle vertrouwen in dat we met deze groep en deze technische staf uit de crisis geraken."

Een interlandbreak is meestal een goeie periode om een nieuw bewind aan te stellen. "Neen, als je een trainer ontslaat, dan verliezen we allemaal. Het is onze taak als bestuur en directie om de trainer het vertrouwen en de kansen te geven om te slagen als coach van Racing Genk. En zolang wij geloven dat de kentering er onder deze coach kan komen, zullen we dat doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties