Opmerkelijk trainersontslag: trainer uit de top drie van 1B ligt ook op straat: "Door uitblijven sportieve resultaten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 17 reacties

Cercle Brugge werpt José Riga op straat

Opmerkelijk trainersontslag: trainer uit de top drie van 1B ligt ook op straat: "Door uitblijven sportieve resultaten"
Foto: © photonews

Cercle Brugge speelde dit weekend 1-1 gelijk, thuis tegen Roeselare. En blijkbaar was dat voldoende reden om José Riga aan de deur te zetten. Cercle is nog volop in de running voor de eerste periodetitel, maar blijkbaar hadden de nieuwe eigenaars er meer van verwacht.

Cercle staat op drie punten van OHL en Beerschot Wilrijk, maar dat blijkt niet voldoende. Volgens het bestuur van de club had Riga nu al zijn volledig nieuwe kern volop moeten laten draaien. "Cercle Brugge KSV heeft vandaag beslist om de samenwerking met coach José Riga te beëindigen. Deze beslissing komt er naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten", klinkt het in een persmededeling.

De uitslagen stemmen niet overeen met onze verwachtingen

“De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen en wij denken dat Cercle, dat de ambitie heeft om volgend seizoen te kunnen stijgen naar D1A, het beter kan en moet doen”, aldus Vadim Vasilyev, gedelegeerd bestuurder van Cercle Brugge.

"Wij bedanken José Riga voor zijn groot professionalisme dat ten dienste stond van Cercle en om het behoud te verzekeren op het einde van het vorige seizoen. Wij zullen er nu alles aan doen om de beste oplossing te vinden zodat de ploeg onze doelstellingen kan bereiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties