Clean sheets en money-time, de twee opvallendste statistieken voor de belangrijke clash tussen Beerschot Wilrijk en Roeselare

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Clean sheets en money-time, de twee opvallendste statistieken voor de belangrijke clash tussen Beerschot Wilrijk en Roeselare
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste periode in 1B nadert zijn einde en de strijd tussen Beerschot Wilrijk en OH Leuven is nog ongelooflijk spannend. De Mannekes zijn vrijdagavond het eerst aan de beurt tegen Roeselare. Clubmagazine 'Beerschot Wilrijk Echo' blikt vooruit met enkele opvallende statistieken.

Clean sheets

Sinds de komst van Dennis Van Wijk slikte Roeselare slechts één tegendoelpunt. Maar de meeste clean sheets staan nog steeds op naam van Beerschot Wilrijk. Met zeven nullen op het bord doet geen enkele Belgische ploeg beter.

Money-time

Het laatste kwartier kan vrijdagavond weleens een belangrijke rol spelen. Zowel Beerschot Wilrijk als Roeselare scoorden meer dan 30% van hun goals in de slotfase. Maar vooral de verdedigende statistieken vallen op.

Wit-zwart kreeg acht van zijn negentien tegengoals binnen in de laatste minuten van de match, bijna de helft dus. Paars-wit daarentegen staat aan de andere kant van dat klassement met amper twee tegentreffers. Ook in de heenmatch (0-4) vielen twee goals in het laatste kwartier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties