Deze twee analisten zijn overtuigd: "Charleroi is een titelkandidaat"

Deze twee analisten zijn overtuigd: "Charleroi is een titelkandidaat"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugronde van de competitie is begonnen en 'De Zebra's' blijven maar op hun elan doorgaan. Twee bekende analisten zien Sporting Charleroi zelfs tot helemaal op het einde van de competitie meestrijden voor de hoofdprijs. Een titel? Het kan zomaar, volgens hen.

"In 1969 eindigde Charleroi tweede in het kampioenschap, net na grote rivaal Standard. Voor mij kan de club 49 jaar later nog beter doen dan toen. Als Lierse en RC Genk kampioen kunnen worden, waarom zou bijvoorbeeld Charleroi het dan niet kunnen", vraagt Marc Hendrikx zich af in 'Het Belang van Limburg'. "De ploeg lijkt mij enorm stabiel en solide. Ze zijn enorm matuur en ze laten weinig liggen. Mijn mening is dat ze zeker een ernstige kandidaat zijn voor de titel."

"Charleroi moet niet veel onderdoen voor Club Brugge"

In 'De Zondag' valt eenzelfde geluid te horen bij ex-bondscoach Aimé Anthuenis : "Charleroi moet niet veel onderdoen voor leider Club Brugge. De ploeg van Felice Mazzu staat afgetekend tweede en valt sowieso niet meer uit de top zes. De trainer zelf blijft voorlopig erg voorzichtig, maar hij moet die druk ook wel wat afhouden. Hij is voor mij sowieso een grote kanshebber op de 'Trofee Raymond Goethals', die binnenkort wordt uitgereikt. Het is ontzettend knap wat hij in Charleroi neerzet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties