Andy Najar zit opnieuw in het sukkelstraatje: zoveel matchen miste de Hondurees al vanwege blessures

Ian De Coster
| 3 reacties
Andy Najar zit opnieuw in het sukkelstraatje: zoveel matchen miste de Hondurees al vanwege blessures
Foto: © photonews

Gisteren viel Andy Najar opnieuw uit met een blessure, de zoveelste al sinds hij bij Anderlecht speelt. Hoeveel wedstrijden heeft de Hondurees nu al aan zich moeten laten voorbijgaan vanwege een kwetsuur sinds hij bij paars-wit speelt?

Sinds 30 januari 2013 is Andy Najar aan de slag bij Anderlecht. De Hondurees maakte meteen indruk en werd één van de sterkhouders. De laatste seizoenen kan men bij de Belgische recordkampioen echter niet veel beroep doen op de vinnige flankspeler, omdat hij van de ene in de andere blessure valt.

Zware kruisbandblessure

Zijn eerste blessure bij Anderlecht kon meteen tellen: in de play-offs van het seizoen 2015-2016 liep hij tegen Club Brugge een zware kruisbandblessure op. Hierdoor moest Najar ook een groot deel van het seizoen 2016-2017 aan zich laten voorbijgaan.

Het houdt maar niet op

Sindsdien raakte de Hondurees in het sukkelstraatje. Nadat hij hersteld was van zijn zware kruisbandblessure, kreeg Najar niet veel later te kampen met knieproblemen. Hierdoor was hij weer een maand buiten strijd.

De flankspeler deed nadien een paar wedstrijden terug mee, maar raakte dan opnieuw geblesseerd, ditmaal aan de hamstrings. In totaal miste Najar vorig seizoen maar liefst 41 wedstrijden vanwege blessures.

Ook dit seizoen komt de Hondurees amper in actie voor Anderlecht. Hij begon het seizoen met problemen aan de dij en in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern Mûnchen blesseerde hij zich opnieuw aan de hamstrings.

Een overzicht van het aantal wedstrijden dat Najar al heeft moeten missen vanwege blessures sinds zijn zware kruisbandblessure:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties