Marc Coucke heeft al vijf zaken in het hoofd die hij wil veranderen, van jeugdwerking over relatie met fans tot stadion: "Het mag extravaganter"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 10 reacties
Marc Coucke heeft al vijf zaken in het hoofd die hij wil veranderen, van jeugdwerking over relatie met fans tot stadion: "Het mag extravaganter"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat een 'make over' krijgen waar Jani Kazaltzis fier op zou zijn. Marc Coucke zei wel dat hij de waarden en tradities van de club gaat respecteren, maar daarnaast haalde hij ook al punten aan die hij wil verbeteren. En veel van die punten zijn grote beslommeringen die de fans hadden.

"Ik wil Anderlecht vergelijken met de adel begin 20ste eeuw: macht, klasse, uitstraling... Maar toen kwam de Industriële Revolutie. Zij die zich toen opengezet hebben, zijn geslaagd, de anderen niet. Dat wil ik hier ook teweeg brengen." Laat het duidelijk zijn: Anderlecht gaat moderniseren.

Jeugdwerking

Coucke weet dat paars-wit één van de beste jeugdwerkingen van het land heeft, maar veel vloeit daar de laatste tijd niet meer uit voor de A-kern. Eén van de problemen die hij wil aanpakken. "Anderlecht moet terug Belgischer worden. Er moeten meer spelers uit de jeugd doorstromen. En de ex-spelers moeten meer bij de club betrokken worden."

Relatie met de fans

Die is heel broos geworden. De supporters klagen al jaren over het gebrek aan open trainingen en het regeren van de club vanuit "de ivoren toren". Coucke wil - uiteraard - daaruit afdalen. "Ik heb uit vele hoeken gehoord dat de relatie met de fans beter kan. De contacten met de fans kunnen heel wat beter. Daar zullen we aan werken."

De contacten met de fans kunnen heel wat beter. Daar zullen we aan werken

Ook de beleving in de loges zal aangepakt worden. Bij Oostende kende hij daar veel succes mee en lokte hij heel wat sponsors door hen het totaalpakket aan te bieden: voetbal, ontspanning, luxe en feest. "Ik hoor van heel wat bedrijven dat de beleving niet ideaal is. We willen de interactiviteit vergroten."

Budget

Anderlecht zijn jaarrekening zag er niet al te rooskleurig uit, maar Coucke vond het wel meevallen. "Ok, de laatste twee jaar was het minder, ook door wat dure transfers. Maar als je ziet wat er binnenkomt... Maar dat kan nog een stuk beter, ook door het aantrekken van grote bedrijven. Waar het plafond van Anderlecht ligt? Dat weet ik nog niet, maar we zijn er nog niet."

Stadion

Net zoals Vanden Stock voor hem zal Coucke problemen ondervinden bij het bouwen van een nieuw stadion. Maar Coucke is wel iets daadkrachtiger. "Ik heb nog maar heel weinig onderzocht, maar ik kan wel een aantal principes melden: comfort voor fans en vips is heel belangrijk. En een eigen stadion hebben, is heel belangrijk voor het budget. In het belang van de club is dat stadion dus een noodzaak."

Imago

Coucke stond in Oostende bekend als notoir tafeldanser en polonaisevoortrekker. "Ik heb hier nog niet veel polonaises gezien, dus dat probleem stelt zich niet", lachte hij het weg. "Maar ik ga ook niet veranderen hoor. Ik ben wie ik ben. En geef toe: het mag wel wat extravaganter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties