Vandenbempt analyseert de opvallende overname van Anderlecht door Coucke: "Mogi Bayat kende een onrustige nacht"

Redactie
| 12 reacties
Vandenbempt analyseert de opvallende overname van Anderlecht door Coucke: "Mogi Bayat kende een onrustige nacht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke wordt voortaan de patron bij RSC Anderlecht. De komende maanden moet blijken in welke mate de nieuwe sterke man zich met het sportieve en dagdagelijkse beleid zal moeien.

Onder het huidige bestuur had de beroemde makelaar Mogi Bayat een serieuze vinger in de pap te brokken. Maar wat nu? "Mogi Bayat kende een onrustige nacht. Marc Coucke als nieuwe baas van zijn favoriete en meest lucratieve handelspartner. Na de kortsluiting met Coucke over de transfer van Silvio Proto had hij een andere keuze gemaakt", schrijft Peter Vandenbempt in zijn vrijdagse column in Het Nieuwsblad.

"En Hein Vanhaezebrouck hoopt dat eerdere uitspraken van hem over 'de figuur-Coucke' niet ergens bewaard zijn. Van zijn collega Yves Vanderhaeghe kan hij de waarschuwing krijgen dat Coucke in moeilijke momenten wel heel nadrukkelijk zijn mening geeft over het sportieve. Ook over de opstelling. En niet vrijblijvend."

Begaan met de lange termijn?

Anderlecht koos voor Coucke omwille van successen in het verleden. Volgens Vanden Stock en co garandeert de zakenman de sportieve toekomst van de club op lange termijn. "Dat Coucke altijd Club-supporter is geweest - of was het van KV Oostende? - heeft geen belang. Maar of hij met de toekomst van Anderlecht op de lange termijn zo begaan is - zoals Roger Vanden Stock gelooft - zal moeten blijken", aldus Vandenbempt.

"Dat zou dan de eerste keer zijn in de sport. Want zowel in het wielrennen als in het voetbal wisselde Coucke geregeld van fiets of sjaal. Anderlecht zal aantrekkelijk en uitdagend genoeg moeten blijven voor de impulsieve en ambitieuze Coucke of hij is weer weg. Dat is nu eenmaal zijn natuur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties