Dit zat er achter de uithaal van Van Holsbeeck

Dit zat er achter de uithaal van Van Holsbeeck
Foto: © photonews

De uithaal van Herman Van Holsbeeck heeft de gemoederen in Anderlecht doen oplaaien. Terwijl de voorstelling van Coucke als eigenaar een goednieuwsshow moest worden, was het de sportief manager die dat in de schaduw zette. Want zijn waarschuwing was gemeend: geen duidelijkheid, geen transfers!

En dat heeft veel te maken met het feit dat Van Holsbeeck zelf wat buitenspel is gezet en alles de laatste dagen via de kranten moest vernemen. Ook het feit dat Michael Verschueren naar voor wordt geschoven als man die mogelijk de dagelijkse leiding van de club op zich gaat nemen.

Kritiek

In het organigram zou er dan plaats gemaakt worden voor één man boven de sportief en commercieel (Jo Van Biesbroeck) manager. En dat zou dan Verschueren worden. Maar officieel heeft Van Holsbeeck nog niets vernomen en dat steekt voor iemand die 15 jaar vele uren slaap gelaten heeft voor de club.

Van Holsbeeck gaat er op dit moment van uit dat hij aan zijn laatste maanden bezig is als sportieve baas van paars-wit en wil dat niet afsluiten met een valse noot. Jaren heeft hij alle kritiek van de fans moeten slikken, maar hij kreeg telkens de volledige steun van Roger Vanden Stock.

Wie staat op?

Nu Vanden Stock nog drie maanden voorzitter is 'op papier' weet Van Holsbeeck dat alles wat er nu mislukt, later in zijn schoenen geschoven kan worden. En dus wil hij iemand die de verantwoordelijkheid neemt.

Van Holsbeeck heeft telkens meerdere scenario's voor één bepaalde transfer klaar. In overleg met Vanden Stock werd daar vroeger de volgens hen beste prijs/kwaliteit-optie uit gekozen. Maar nu lijkt het erop dat hij alleen die keuze zal moeten maken. En dat gaat hij niet doen als hij straks vervangen wordt. Zijn oproep om duidelijkheid is dus te begrijpen. Benieuwd wie er uit de huidige Raad van Bestuur gaat opstaan om er gevolg aan te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties