Zou Dendoncker de bui al voelen hangen? Hij verhuist weer

Zou Dendoncker de bui al voelen hangen? Hij verhuist weer

Hein Vanhaezebrouck verraste vrijdag iedereen door Leander Dendoncker met lof te overladen voor zijn rol in de verdediging. Ok, Dendoncker maakte geen fouten, maar dat was nu ook niet zo moeilijk tegen een Eupen dat offensief amper iets voorstelde... Er zat meer achter.

Vanhaezebrouck overdreef zelfs een beetje: "Als Martinez deze match van Dendoncker gezien heeft..." Het mag geïnterpreteerd worden als: "Ik heb Dendoncker nodig als verdediger." De rijzige polyvalente speler prefereert duidelijk het middenveld, maar mag de bui al zien hangen.

Kara Mbodji heeft een probleem aan de knie dat waarschijnlijk alleen met een operatie kan opgelost worden. En de Senegalees overweegt dat nu te laten doen, want anders mag hij het WK op zijn buik schrijven.

Warm maken

Dat betekent dat Vanhaezebrouck geen enkele voetballende oplossing meer heeft in zijn defensie. En dus zal Dendoncker terug een rijtje naar achteren moeten. De woorden van Vanhaezebrouck mogen gezien worden als een poging om hem warm te maken voor die positie door hem het beeld voor te houden dat hij zo de meeste kans maakt om zelf mee te kunnen naar het WK.

Op het middenveld heeft Roberto Martinez immers genoeg opties. In de verdediging zijn er heel wat twijfels. Indien Dendoncker het goed doet daar, heeft hij inderdaad een grote kans om mee te mogen. En ja, die wortel zou hem wel eens gelukkig kunnen houden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties