Antwerp-coach Bölöni is scherp voor Oulare en Sall: "Ze wegen allebei meer dan 100 kilo, dat is een serieuze handicap"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties

Antwerp-coach Bölöni is scherp voor Oulare en Sall

Antwerp-coach Bölöni is scherp voor Oulare en Sall: "Ze wegen allebei meer dan 100 kilo, dat is een serieuze handicap"
Foto: © photonews

Antwerp trekt woensdag voor zijn eindejaarsduel naar Sint-Truiden. In aanloop naar de laatste afspraak van 2017, haalde coach Laszlo Bölöni uit naar enkele van zijn spelers.

Obbi Oulare en Moustapha Sall misten een groot deel van de heenronde. En daar ziet de Antwerp-coach een verklaring voor. "Obbi legde gisteren samen met drie andere spelers fysieke testen af. Hij is intussen gezond, maar net als bij de voorbereiding, moet hij ook nu hernemen met te veel kilo’s", vertelt Bölöni bij HLN.be.

"Dat is een serieuze handicap. Hetzelfde geldt voor Sall. Ze wegen allebei meer dan 100 kilo. Dat is de realiteit. Dit is niet nieuw. Zij slepen dat overgewicht al jaren mee. Om het écht aan te pakken heb je een andere mentaliteit nodig."

Aanpassing en gezonde dosis karakter

Momenteel telt de Great Old zes geblesseerden en vier spelers die net terug zijn. Maar dat is volgens Bölöni niet te wijten aan overbelasting of de zware trainingsarbeid bij de promovendus. "Het probleem situeert zich elders. Een groot aantal van onze spelers, eender van waar ze komen, heeft al een hele tijd geen reeks wedstrijden van een serieus niveau meer gespeeld. Anderen hebben nooit in een echte profcompetitie gevoetbald. Dat is de waarheid."

"Sommigen passen zich goed aan zoals Batubinsika, Borges, Bolat, Owusu of Hairemans, Corryn en Haroun. Dat is niet het geval voor iedereen. Het vergt een aanpassing en een gezonde dosis karakter. Dat is blijkbaar voor sommige jongens een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties