Dat gebeurt ook niet elke dag: ex-stervoetballer mag zich voortaan president van zijn land noemen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Dat gebeurt ook niet elke dag: ex-stervoetballer mag zich voortaan president van zijn land noemen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liberia heeft een nieuwe president. En wat heeft dat met voetbal te maken, horen we u al denken. Wel, het is niemand minder dan George Weah geworden. De intussen 51-jarige voormalige stervoetballer mag zich zo eindelijk staatshoofd noemen van het arme Afrikaanse land.

De populariteit van de ex-spits, die in de jaren '90 furore maakt in Europa, is immens in Libera. In onze contreien maakte de trefzekere Weah furore bij AS Monaco, PSG en AC Milan. In die mate zelfs dat hij in 1995 de eerste Afrikaan werd die zich 'Wereldvoetballer van het Jaar' mocht noemen. Hij won in datzelfde jaar ook nog de 'Gouden Bal'.

In 2005 stelde de voormalige international van Liberia zich een eerste keer kandidaat voor het hoogste politieke ambt. Weah verloor echter kansloos. Zes jaar later, in 2011, wilde hij het graag tot vicepresident schoppen, maar ook dat werd geen succesverhaal. Derde keer goede keer nu dus. Al werd hij in 2014 wel al verkozen tot senator. Opvallend: George Weah heeft ook nog een 17-jarige zoon Timothy. De voetballende youngster is momenteel actief bij PSG.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties